Adatvédelmi nyilatkozat

1./ BEVEZETÉS

A Sopron Holding Zrt. mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el az alábbi jogi közleményben foglaltakat. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen nyilatkozatban és a hatályos jogszabályokban foglaltaknak. Amennyiben partnereinknek olyan kérdése merülne fel, amely jelen nyilatkozat alapján nem egyértelmű kérjük, a címre írja meg számunkra, és az adatvédelmi felelős megválaszolja azt.

A Sopron Holding Zrt. elkötelezett partnerei, ügyfelei személyes adatainak védelme érdekében, ennek megfelelően a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan technikai és szervezési intézkedést, amely az adatok biztonságát garantálja. Az adatkezelés alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen a következő törvényekkel:

  • 2013. évi V. tv a Polgári Törvénykönyvről.
  • 2011. évi CXII. tv – az információs önrendelkezési jogról és az információ szabadságról
  • 2009. évi CXXII. tv – a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről
  • 2000. évi C. tv - a számvitelről
  • 2005. évi XVIII. tv. – a távhőszolgáltatásról
  • 2003. évi CXXXIII. tv – a társasházakról
  • 1993. évi LXXVIII. tv – a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyesszabályokról
  • 1988. évi I. tv – a közúti közlekedésről

2./ ALAPELVEK

A személyes adatok kizárólag az alább meghatározott esetekben kezelhetők. Egyfelől amennyiben ahhoz az érintett hozzájárul, másfelől ha azt törvény, vagy – törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben- helyi önkormányzati rendelete
elrendeli. Cselekvőképességet érintő gondnokság alatt álló személy, vagy kiskorú nyilatkozatához törvényes képviselőjének hozzájárulása szükséges, kivéve olyan szolgáltatás esetében, amely a mindennapi életben tömegesen előfordul, és különösebb megfontolást nem igényel. Személyes adatot kezelni csak jog gyakorlása, és kötelezettség teljesítése érdekében, azaz meghatározott célból lehet, az adatkezelésnek minden szakaszban meg kell felelnie a célnak. Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas, csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig.

Az érintettet – egyértelműen, közérthetően, részletesen – tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és adatfeldolgozásra jogosult személyről, az adatkezelés időtartamáról, és arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire. A kezelt személyes adatoknak meg kell felelniük az alábbi követelményeknek:

  • a., felvételük és kezelésük tisztességes és törvényes;
  • b., pontosak, teljesek, és időszerűek;
  • c., tárolásuk módja alkalmas arra, hogy az érintettet csak a tárolás céljához szükséges ideig lehessen azonosítani

A korlátozás nélkül használható, általános és egységes személyazonosító jel alkalmazása tilos. A személyes adatok akkor továbbíthatók, valamint a különböző adatkezelések akkor kapcsolhatók össze, ha az érintett ahhoz hozzájárult, vagy törvény azt megengedi, és ha az adatkezelés feltételei minden egyes személyes adatra nézve teljesülnek.

3./ ÜGYFÉLADATBÁZIS

Az adatkezelés célja:

az ügyfelek és partnerek azonosítása, egymástól való megkülönböztetése,nyilvántartás, szerződéses kapcsolatok nyomon követése, szükség esetén megkeresés, vagy jogi eljárások kezdeményezése céljából.

Az adatkezelés jogalapja:

az érintettek hozzájárulása, illetve a 1., pontban jelölt jogszabályok, illetve az azokhoz esetlegesen kapcsolódó önkormányzati rendeletek felhatalmazása alapján. Személyes adat kezelhető akkor is, ha az érintett hozzájárulásának beszerzése lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, és a személyes adat kezelése

  • a) az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából szükséges, vagy
  • b) az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából szükséges, és ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll.

Ha a személyes adat felvételére az érintett hozzájárulásával került sor, az adatkezelő a felvett adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában

  • a) a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, vagy
  • b) az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdekérvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll további különhozzájárulás nélkül, valamint az érintett hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti.

A kezelt adatok köre:

Távhő - ingatlan díjkönyvelés, ügyfélszolgálat:

természetes személy esetén: ügyfél azonosító, bérleményazonosító, név, lakcím, értesítési cím, telefonszám, bankszámlaszám – csoportos beszedési megbízás esetén, születési hely, idő, édesanyja neve,

jogi személyek, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok esetén: ügyfél azonosító, bérleményazonosító, cégnév, székhely, cégjegyzékszám, adószám, telefonszám,bankszámlaszám – csoportos beszedési megbízás esetén.

Parkolás:

gépjármű forgalmi rendszáma, tulajdonos/üzembentartó neve, lakcíme, születés helye, ideje,édesanyja neve, értesítési címe, jogi személyek, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdaságitársaságok esetén cégnév, székhely, adószám, cégjegyzékszám.

Ingatlangazdálkodás:

ingatlan bérleményre vonatkozó adatok,természetes személy esetén: név,születési név, lakcím, személyi szám, édesanyja neve, születési hely, idő, személyigazolvány száma,lakcímkártya száma, munkahely, jogi személyek, vagy jogi személyiséggel nem rend
elkező gazdaságitársaságok esetén:cégnév, székhely, cégjegyzékszám, adószám, vezető tisztségviselő neve,társadalmiszervezetek és alapítványok: név, székhely, nyilvántartási szám, adószám, képviseletre jogosult személy neve.

Társasházkezelés:

székhely, Alapító Okirat, SZMSZ, a Társasháznak és az egyes albetéteknek az ingatlan nyilvántartásban vezetett adatai (helyrajzi szám, alapterület, tulajdoni hányad), továbbá vételi ár, név,születési hely, idő, személyigazolvány szám, telefonszám, értesítési cím, adószám, jogi személyek, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok esetén : cégnév, székhely, cégjegyzékszám, adószám, a közös tulajdonú épületek fenntartásával, üzemeltetésével, felújításával összefüggésben keletkező összes adat különösen: bankszámlaszerződés, bankszámlaszám, közmű szolgáltatókkal biztosító társaságokkal létrejött szerződések, közös költség és közös költség-hátralék

Az adatkezelés időtartama: az adatkezelés céljának megszűnésétől számított 5 év.

A bíróság, az ügyészség, a nyomozó hatóság, szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, az adatvédelmi hatóság illetőleg jogszabály falhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása,adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása céljából megkereshetik azadatkezelőt.

4. AZ ADATTÁROLÁS MÓDJA

A Sopron Holding Zrt. számítástechnikai rendszere, és adatmegőrzési helye a 9400 Sopron Magyar u.21. szám alatti szerver teremben található. Az adatvédelemi szempontból az informatikai eszközök úgy kerültek megválasztásra, hogy az adatkezelés során garantálják az arra feljogosítottak számára a hozzáférést (rendelkezésre állás); azt, hogy adatok hitelessége biztosított legyen (adatkezelés hitelessége); a kezelt adat változatlansága igazolhatóságát (adatintegritás); és a jogosulatlan hozzáférés elleni védettséget (adat bizalmassága). A Sopron Holding Zrt. olyan műszaki és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel összefüggésben jelentkező esetleges kockázatokkal szemben megfelelő védelmet nyújt.

5.AZ ADATKEZELŐ ADATAI, ELÉRHETŐSÉGE

Név: Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt.
Székhely: 9400. Sopron, Verő József u. 1.
Cégjegyzékszám: 08-10-001790/12
Adószám: 13517252-2-08
Képviseli: Nagy Zsolt vezérigazgató
Belső adatvédelmi felelős: dr. Farkas Ciprián jogtanácsos
Adatvédelmi felelős elérhetősége:
Adatkezelési nyilvántartási szám: 998-0001

6. JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEK

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – jogszabályban elrendelt adatkezelés kivételével – törlését. Az adatkezelő köteles az adatok zárolást, helyesbítését vagy törlést 30 napon belül elvégezni. Az érintett írásbeli kérelmére a Sopron Holding Zrt., mint adatkezelő tájékoztatást ad az általa kezelt
adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatkezeléssel összefüggő tevékenységről, és arról hogy kik és milyen célból kapják, vagy kapták meg az adatokat. A Sopron Holding Zrt. a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül, írásban adja meg a tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes, amennyiben a tájékoztatást kérő a tárgyévben az adatkezelőhöz azonos tárgykörben még nem nyújtott be kérelmet. Egyéb esetben az adatkezelő költségtérítést állapíthat meg. Az adatkezelő a személyes adatot törli, amennyiben az adatkezelés jogellenes, azt az érintett kéri, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott ideje lejárt. Az adatkezelő törli az adatot amennyiben arra bíróság, vagy az adatvédelmi hatóság kötelezi. Az érintett jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat. Az érintett jogainak megsértése esetén bejelentést tehet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál. (NAHI) 1125. Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c. (www.nahi.hu)
 

Legújabb híreink
  • Ingyenes parkolás
    2017.12.12 09:37

             December 15-től  a Parkolási zónákban ingyenes a parkolás , tájékoztatónkat a parkolóórákra is kihelyezzük.

  • IMG-58a47ffaf93798d947ff49083a47a0c2-V.jpg Kőszegi úti aluljáró ültetési munkái
    2017.12.07 12:18

    A Sopron Holding Zrt. zöldterület-gazdálkodási divíziójának 2017. év végi ültetési feladatai közé tartozott Kőszegi úti aluljáró növényzetének pótlása, amely az enyhe időjárásnak köszönhetően a mai napon megkezdődhetett.

  • Parkolás
    2017.11.22 13:49

     PARKOLÁS - LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ  2018.

  • Konferencia- és tárgyalóterem bérlés
    2017.11.09 12:18

    Konferenciaterem és tárgyalóterem bérlési lehetőség az Innovációs Központban .

  • Tájékoztatás
    2017.10.31 10:35

    Tisztelt Felhasználóink!      Sajnálattal tapasztaljuk, hogy jó néhány esetben a melegvíz vezetékeken elvégzett munkálatok során a használati melegvízmérők plombáját bejelentés nélkül eltávolítják, illetve annak pótlásáról nem intézkednek.

  • image-0-02-05-4a5d2c2b5cc0f9ffeb036af44f5f7db7b5b21e6766845c135cc9bf9c5fcd4af9-V.jpg Őszi virágültetés
    2017.10.16 13:49

    A Sopron Holding Zrt. Zöldterület-gazdálkodási Divíziónak egyik meghatározó őszi feladata az egynyári virágok kiszedése, és helyükre tulipán- és nárciszhagymák, valamint árvácskák ültetése.

  • Tájékoztató gombagyűjtőknek
    2017.09.21 14:10

    Tisztelt gombagyűjtők!                                                                                                                                                                                     Tájékoztatjuk  Önöket, hogy a gombavizsgálat a Vásárcsarnokban 2017.

  • Parkgondozó.jpg Álláshirdetéseink
    2017.09.21 09:15

  • Rólunk írták
    2017.09.01 12:19

    Rólunk írták:. sopronitema. hu/hirek/varosi-hirek/faban-otthon-vagyunk">https://www. sopronitema. hu/hirek/varosi-hirek/faban-otthon-vagyunk.

  • Tájékoztatás
    2017.08.24 12:05

    A Sopron Holding Zrt. ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy a 2017. augusztus 10-én történt viharkárok felszámolásán nagy erőkkel, meghatározott ütemterv szerint dolgozik.

  • kötélpálya_2017.jpg innoLignum 2017. szeptember 7-9.
    2017.08.23 10:41

    A 9. innoLignum szakvásárra kilátogatók a számtalan kiállító mellett, különleges programokon is részt vehetnek. - Faesztergályos találkozó és bemutató- Drótkötélpálya- Szobrászkodás láncfűrésszel- Méz kóstolásvárja az érdeklődőket szeptember 7-9 között a Novomatic Aréna területén.

  • IMG_1276.JPG Vihar utáni kármentesítő munkák
    2017.08.11 11:04

    A tegnap esti vihar után a Sopron Holding Zrt. munkatársai már az éjszaka folyamán megkezdték a károk enyhítését. A pusztító erejű időjárás az egész városban fákat döntött ki és faágakat tépett le.

  • innoLignum Sopron 2017
    2017.08.08 10:23

    Nemsokára megnyitja kapuit a 9. innoLignum erdészeti és faipari szakvásár. A szeptember 7-8-9 között megrendezésre kerülő rendezvénysorozaton a kiállítók mellett számtalan program is helyet kapott.

  • Értesítés
    2017.05.24 12:48

    Ezúton értesítjük tisztelt ügyfeleinket, hogy a rendezvény miatt lezárt várkerületi parkoló helyett, az oda érvényes lakossági vagy I. zónás bérlettel rendelkezők a parkoló lezárásának idejére bérletükkel a környező utcákban (akár másik zónában is) parkolhatnak.

  • IMG_8279.JPG Vandalizmus Tómalmon
    2017.04.11 16:05

    Összesen 51 fa esett áldozatul egy ismeretlen elkövető pusztításának Tómalmon. A Tómalom soron 36 db oszloptölgy, míg a Tarló sor csemetekert mögötti szakaszán 15 db mezei juhar változat törzse került teljesen vagy részlegesen átvágásra.

  • IMG_7502.JPG Erzsébet-kert rongálás
    2017.03.02 13:24

    A több, mint 250 éves múltra visszatekintő soproni Erzsébet-kert 2015-ben uniós pályázat keretein belül teljes felújításon esett át. A rekonstrukciónak köszönhetően a növények és az épületek is az akkori állapotot tükrözik.

  • Tájékoztató
    2017.03.01 11:37

  • Agrotrack 2000. Kft..JPG innoLignum 2017
    2017.02.20 10:02

    A Sopron Holding Zrt. szervezésében a 2017. évben is, immár 9. alkalommal is megrendezésre kerül az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat!Időpontja: 2017.

  • Késedelmi pótlék kiszámlázása
    2017.01.30 21:32

    Tisztelt Ügyfelünk! A lakosság egyre nagyobb hányadát érintő kérdés, hogy mi történik akkor, ha egy-egy vagy több számlát nem, vagy csak késedelmesen egyenlítenek ki.

  • DSCF2524.JPG Játszóterek használatának rendje
    2017.01.27 14:41

    A 2016. december 22-én tartott ülésén a Közgyűlés módosította a . jogtar. hu/jr/gen/hjegy_doc. cgi?rendelettar=sopron&dbnum=197&docid=A0600014.

  • 02.jpg Sikerrel zárult az energia audit
    2017.01.05 09:31

    A Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. 2010-ben vezette be az Integrált Irányítási Rendszert, melyet azóta is sikeresen működtet. 2016-ig három rendszer, az ISO 9001:2015 – Minőség Irányítási Rendszer, ISO 14001: 2015 – Környezet Irányítási Rendszer, valamint BS OSHAS 18001:2007, vagyis a Munkahelyi Egészségvédelmi és Biztonsági Rendszer alkalmazásával igyekeztünk a minőségi, környezetvédelmi és munkavédelmi elvárásoknak megfelelően dolgozni.

  • TÁJÉKOZTATÁS
    2017.01.03 08:52

    KÖZLEMÉNYTisztelt Érdeklődők, kedves Fogyasztók! Tájékoztatjuk Önöket, hogy az egyes központi hivatalok és költségvetési szervi formában működő minisztériumi háttérintézmények felülvizsgálatával összefüggő jogutódlásáról, valamint egyes közfeladatok átvételéről szóló 378/2016.

Fontos információk

Központi telefon:
 99/514-590

Központi Fax:
☎ 99/514-543

Kapcsolat felvételi űrlap

Email:

Zöld szám

Vonalas telefonokról ingyenesen hívható (üzenetrögzítő):

☎ 06-80/514-600

Mobiltelefonokról hívható számunk (üzenetrögzítő):

☎ 06-99/514-600

TÁVHŐ HIBABEJELENTÉS

☎ 06-99/311-027     (0-24)

HÓÜGYELET

Zöld szám - üzenetrögzítő (0-24)

☎ 06-80/514-600

Email:

Facebook