Adatvédelmi nyilatkozat

1./ BEVEZETÉS

A Sopron Holding Zrt. mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el az alábbi jogi közleményben foglaltakat. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen nyilatkozatban és a hatályos jogszabályokban foglaltaknak. Amennyiben partnereinknek olyan kérdése merülne fel, amely jelen nyilatkozat alapján nem egyértelmű kérjük, a címre írja meg számunkra, és az adatvédelmi felelős megválaszolja azt.

A Sopron Holding Zrt. elkötelezett partnerei, ügyfelei személyes adatainak védelme érdekében, ennek megfelelően a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan technikai és szervezési intézkedést, amely az adatok biztonságát garantálja. Az adatkezelés alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen a következő törvényekkel:

  • 2013. évi V. tv a Polgári Törvénykönyvről.
  • 2011. évi CXII. tv – az információs önrendelkezési jogról és az információ szabadságról
  • 2009. évi CXXII. tv – a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről
  • 2000. évi C. tv - a számvitelről
  • 2005. évi XVIII. tv. – a távhőszolgáltatásról
  • 2003. évi CXXXIII. tv – a társasházakról
  • 1993. évi LXXVIII. tv – a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyesszabályokról
  • 1988. évi I. tv – a közúti közlekedésről

2./ ALAPELVEK

A személyes adatok kizárólag az alább meghatározott esetekben kezelhetők. Egyfelől amennyiben ahhoz az érintett hozzájárul, másfelől ha azt törvény, vagy – törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben- helyi önkormányzati rendelete
elrendeli. Cselekvőképességet érintő gondnokság alatt álló személy, vagy kiskorú nyilatkozatához törvényes képviselőjének hozzájárulása szükséges, kivéve olyan szolgáltatás esetében, amely a mindennapi életben tömegesen előfordul, és különösebb megfontolást nem igényel. Személyes adatot kezelni csak jog gyakorlása, és kötelezettség teljesítése érdekében, azaz meghatározott célból lehet, az adatkezelésnek minden szakaszban meg kell felelnie a célnak. Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas, csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig.

Az érintettet – egyértelműen, közérthetően, részletesen – tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és adatfeldolgozásra jogosult személyről, az adatkezelés időtartamáról, és arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire. A kezelt személyes adatoknak meg kell felelniük az alábbi követelményeknek:

  • a., felvételük és kezelésük tisztességes és törvényes;
  • b., pontosak, teljesek, és időszerűek;
  • c., tárolásuk módja alkalmas arra, hogy az érintettet csak a tárolás céljához szükséges ideig lehessen azonosítani

A korlátozás nélkül használható, általános és egységes személyazonosító jel alkalmazása tilos. A személyes adatok akkor továbbíthatók, valamint a különböző adatkezelések akkor kapcsolhatók össze, ha az érintett ahhoz hozzájárult, vagy törvény azt megengedi, és ha az adatkezelés feltételei minden egyes személyes adatra nézve teljesülnek.

3./ ÜGYFÉLADATBÁZIS

Az adatkezelés célja:

az ügyfelek és partnerek azonosítása, egymástól való megkülönböztetése,nyilvántartás, szerződéses kapcsolatok nyomon követése, szükség esetén megkeresés, vagy jogi eljárások kezdeményezése céljából.

Az adatkezelés jogalapja:

az érintettek hozzájárulása, illetve a 1., pontban jelölt jogszabályok, illetve az azokhoz esetlegesen kapcsolódó önkormányzati rendeletek felhatalmazása alapján. Személyes adat kezelhető akkor is, ha az érintett hozzájárulásának beszerzése lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, és a személyes adat kezelése

  • a) az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából szükséges, vagy
  • b) az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából szükséges, és ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll.

Ha a személyes adat felvételére az érintett hozzájárulásával került sor, az adatkezelő a felvett adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában

  • a) a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, vagy
  • b) az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdekérvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll további különhozzájárulás nélkül, valamint az érintett hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti.

A kezelt adatok köre:

Távhő - ingatlan díjkönyvelés, ügyfélszolgálat:

természetes személy esetén: ügyfél azonosító, bérleményazonosító, név, lakcím, értesítési cím, telefonszám, bankszámlaszám – csoportos beszedési megbízás esetén, születési hely, idő, édesanyja neve,

jogi személyek, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok esetén: ügyfél azonosító, bérleményazonosító, cégnév, székhely, cégjegyzékszám, adószám, telefonszám,bankszámlaszám – csoportos beszedési megbízás esetén.

Parkolás:

gépjármű forgalmi rendszáma, tulajdonos/üzembentartó neve, lakcíme, születés helye, ideje,édesanyja neve, értesítési címe, jogi személyek, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdaságitársaságok esetén cégnév, székhely, adószám, cégjegyzékszám.

Ingatlangazdálkodás:

ingatlan bérleményre vonatkozó adatok,természetes személy esetén: név,születési név, lakcím, személyi szám, édesanyja neve, születési hely, idő, személyigazolvány száma,lakcímkártya száma, munkahely, jogi személyek, vagy jogi személyiséggel nem rend
elkező gazdaságitársaságok esetén:cégnév, székhely, cégjegyzékszám, adószám, vezető tisztségviselő neve,társadalmiszervezetek és alapítványok: név, székhely, nyilvántartási szám, adószám, képviseletre jogosult személy neve.

Társasházkezelés:

székhely, Alapító Okirat, SZMSZ, a Társasháznak és az egyes albetéteknek az ingatlan nyilvántartásban vezetett adatai (helyrajzi szám, alapterület, tulajdoni hányad), továbbá vételi ár, név,születési hely, idő, személyigazolvány szám, telefonszám, értesítési cím, adószám, jogi személyek, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok esetén : cégnév, székhely, cégjegyzékszám, adószám, a közös tulajdonú épületek fenntartásával, üzemeltetésével, felújításával összefüggésben keletkező összes adat különösen: bankszámlaszerződés, bankszámlaszám, közmű szolgáltatókkal biztosító társaságokkal létrejött szerződések, közös költség és közös költség-hátralék

Az adatkezelés időtartama: az adatkezelés céljának megszűnésétől számított 5 év.

A bíróság, az ügyészség, a nyomozó hatóság, szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, az adatvédelmi hatóság illetőleg jogszabály falhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása,adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása céljából megkereshetik azadatkezelőt.

4. AZ ADATTÁROLÁS MÓDJA

A Sopron Holding Zrt. számítástechnikai rendszere, és adatmegőrzési helye a 9400 Sopron Magyar u.21. szám alatti szerver teremben található. Az adatvédelemi szempontból az informatikai eszközök úgy kerültek megválasztásra, hogy az adatkezelés során garantálják az arra feljogosítottak számára a hozzáférést (rendelkezésre állás); azt, hogy adatok hitelessége biztosított legyen (adatkezelés hitelessége); a kezelt adat változatlansága igazolhatóságát (adatintegritás); és a jogosulatlan hozzáférés elleni védettséget (adat bizalmassága). A Sopron Holding Zrt. olyan műszaki és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel összefüggésben jelentkező esetleges kockázatokkal szemben megfelelő védelmet nyújt.

5.AZ ADATKEZELŐ ADATAI, ELÉRHETŐSÉGE

Név: Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt.
Székhely: 9400. Sopron, Verő József u. 1.
Cégjegyzékszám: 08-10-001790/12
Adószám: 13517252-2-08
Képviseli: Nagy Zsolt vezérigazgató
Belső adatvédelmi felelős: dr. Farkas Ciprián jogtanácsos
Adatvédelmi felelős elérhetősége:
Adatkezelési nyilvántartási szám: 998-0001

6. JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEK

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – jogszabályban elrendelt adatkezelés kivételével – törlését. Az adatkezelő köteles az adatok zárolást, helyesbítését vagy törlést 30 napon belül elvégezni. Az érintett írásbeli kérelmére a Sopron Holding Zrt., mint adatkezelő tájékoztatást ad az általa kezelt
adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatkezeléssel összefüggő tevékenységről, és arról hogy kik és milyen célból kapják, vagy kapták meg az adatokat. A Sopron Holding Zrt. a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül, írásban adja meg a tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes, amennyiben a tájékoztatást kérő a tárgyévben az adatkezelőhöz azonos tárgykörben még nem nyújtott be kérelmet. Egyéb esetben az adatkezelő költségtérítést állapíthat meg. Az adatkezelő a személyes adatot törli, amennyiben az adatkezelés jogellenes, azt az érintett kéri, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott ideje lejárt. Az adatkezelő törli az adatot amennyiben arra bíróság, vagy az adatvédelmi hatóság kötelezi. Az érintett jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat. Az érintett jogainak megsértése esetén bejelentést tehet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál. (NAHI) 1125. Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c. (www.nahi.hu)
 

Legújabb híreink
  • IMG_1276.JPG Vihar utáni kármentesítő munkák
    2017.08.11 11:04

    A tegnap esti vihar után a Sopron Holding Zrt. munkatársai már az éjszaka folyamán megkezdték a károk enyhítését. A pusztító erejű időjárás az egész városban fákat döntött ki és faágakat tépett le.

  • tehergkvez-parkgondozó.jpg Álláshirdetéseink
    2017.08.10 09:15

  • innoLignum Sopron 2017
    2017.08.08 10:23

    Nemsokára megnyitja kapuit a 9. innoLignum erdészeti és faipari szakvásár. A szeptember 7-8-9 között megrendezésre kerülő rendezvénysorozaton a kiállítók mellett számtalan program is helyet kapott.

  • Közérdekű!!!
    2017.07.18 19:15

    Közérdekű tájékoztatás!A Sopron Holding Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy távhő beszállítójának a Soproni Erőműnek távvezetékén történt műszaki meghibásodás miatt az Ibolya úti lakótelep és Besenyő lakópark ellátási körzetekben a melegvíz szolgáltatás előre láthatólag 2 napig szünetel.

  • Közérdekű információ - permetezés
    2017.07.07 01:20

    Tájékoztatjuk a Lakosságot, hogy 2017. július 10-11-én 22. 00 óra után a Sopron Holding Zrt. a  ismét elvégzi a  közterületi vadgesztenyefák és platánfák permetezését.

  • Értesítés
    2017.05.24 12:48

    Ezúton értesítjük tisztelt ügyfeleinket, hogy a rendezvény miatt lezárt várkerületi parkoló helyett, az oda érvényes lakossági vagy I. zónás bérlettel rendelkezők a parkoló lezárásának idejére bérletükkel a környező utcákban (akár másik zónában is) parkolhatnak.

  • DSCN1631.JPG Virágosítás
    2017.05.16 21:27

    Elkezdődtek a 2017-es év virágosítási munkái, hogy a város közterületeinek virágágyásait színpompás virágok borítsák be egész nyáron. A Sopron Holding Zrt.

  • DSCF6820.JPG Növényvédelmi munkák
    2017.05.02 13:49

    A korábbi évekhez hasonlóan idén is megkezdődtek a városban a vadgesztenyefa levélaknázó moly elleni,  és platánfák csipkézőpoloska elleni védekezés.

  • Közérdekű információ - permetezés 4.26
    2017.04.27 15:56

    Közérdekű információ - permetezésTájékoztatjuk a Lakosságot, hogy 2017. április 26-27-én 22. 00 óra után a Sopron Holding Zrt.

  • IMG_8565.JPG Téli, havaria üzemmódba
    2017.04.20 09:21

    Az áprilisi tél komoly kihívás elé állította a Sopron Holding Zrt. munkatársait. A meteorológiai állomás adatai alapján mindezidáig 9,1 mm csapadék esett, amelyhez azonban viharos erejű, közel 91 km/h-s szél is társult, és sok esetben ágleszakadásokhoz és fakidőlésekhez vezetett.

  • Áldott húsvétot!
    2017.04.13 11:13

  • IMG_8279.JPG Vandalizmus Tómalmon
    2017.04.11 16:05

    Összesen 51 fa esett áldozatul egy ismeretlen elkövető pusztításának Tómalmon. A Tómalom soron 36 db oszloptölgy, míg a Tarló sor csemetekert mögötti szakaszán 15 db mezei juhar változat törzse került teljesen vagy részlegesen átvágásra.

  • IMG_8240.JPG Parkosítás a Sütő András szobor körül
    2017.04.07 15:06

    Sütő András, erdélyi magyar író  - Deák tér végén álló - szobrának környezetrendezése zajlott az elmúlt napokban. A munkákat Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának megbízásából a Sopron Holding Zrt.

  • hkp.JPG Átmeneti üzemmód a távfűtésben
    2017.03.31 13:25

    A fűtési időszak az év szeptember 15. napja és a következő év május 15. napja közötti időszak.   A Távhőszolgáltató a városi szintű szolgáltatást akkor köteles megszüntetni, ha a külső levegő napi átlaghőmérséklete egy napon át 14°C, vagy 3 napon át 12°C fölé emelkedik.

  • IMG_7896.JPG Játszóterek tavaszi munkálatai
    2017.03.24 09:49

    A jó idő beköszöntével az emberek szeretnek a szabadban kikapcsolódni. Nincs máshogy ez a gyerekek esetében sem, akik a tavaszi időszakban újra birtokba veszik Sopron játszótereit.

  • DSCF2595.JPG Készülődés március 15-re
    2017.03.14 14:25

    Zajlanak az ünnepre való előkészületek a városban. A Sopron Holding Zrt. Zöldterület-gazdálkodási Divíziója a Petőfi téren végzi tavaszi munkálatokat, mely során a tér oszlopos gyertyánjait és buxusait formára nyírják, az ágyásokat kigazolják, valamint a kiemelt kazettás területeket mulccsal borítják be és eltávolítják a fennakadt szemetet a növényaljzatról.

  • IMG_7502.JPG Erzsébet-kert rongálás
    2017.03.02 13:24

    A több, mint 250 éves múltra visszatekintő soproni Erzsébet-kert 2015-ben uniós pályázat keretein belül teljes felújításon esett át. A rekonstrukciónak köszönhetően a növények és az épületek is az akkori állapotot tükrözik.

  • Tájékoztató
    2017.03.01 11:37

  • o_1asa58v1t1qd2si11o0j15u5te2n.jpg Műfüves pályák Sopronban
    2017.02.27 13:35

    A műfüves pályákról általánosságbanKb. 15-20 évvel ezelőtt – főleg az hideg időjárásnak kitett északi és keleti országokban megjelentek az első műfüves labdarúgó pályák.

  • Agrotrack 2000. Kft..JPG innoLignum 2017
    2017.02.20 10:02

    A Sopron Holding Zrt. szervezésében a 2017. évben is, immár 9. alkalommal is megrendezésre kerül az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat!Időpontja: 2017.

  • IMG_3539.JPG Hőközpont korszerűsítés
    2017.02.17 16:12

    A Sopron Holding Zrt. távhő divíziója összesen 84 db hőközpontot üzemeltet a város területén, amelyeknek a nagy többsége új vagy már felújításra került, de 12 központ még részben vagy egészben korszerűsítésre vár.

  • IMG_3028.JPG Véradás
    2017.02.15 15:19

    Rendhagyó munkanap volt a mai a Sopron Holding Zrt. néhány munkavállalója számára, ugyanis 31 fő vállalta, hogy részt vesz a társaság által megszervezett véradáson a Soproni Területi Vérellátóban.

  • 2.jpg Filmforgatás Sopronban
    2017.02.10 21:55

    Hamarosan megkezdődnek a The Crown című filmsorozat egyes jeleneteinek felvételei, melyhez a belváros több részén is el kell távolítani az utcabútorokat.

  • IMG_7232.JPG Nyugalom költözhet a Kodály térre
    2017.02.09 11:34

    Régóta húzódó problémának vet véget a napokban a Sopron Holding Zrt. , amikor az Önkormányzat megrendelése alapján elbontja a Kodály téren lévő régi játszótér maradványait.

  • Irodák kiadók
    2017.02.07 14:10

    Irodák kiadók az Innovációs központban!.

  • 01.JPG Fedett buszváró létesült
    2017.02.01 16:57

    Sopron Aranyhegyi részén a Faller Jenő utcában kedd óta fedett buszmegálló fogadja a buszhoz érkezőket. A buszváró kihelyezését lakossági kezdeményezés valamint képviselői támogatás alapján Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata rendelte meg a Sopron Holding Zrt.

  • Késedelmi pótlék kiszámlázása
    2017.01.30 21:32

    Tisztelt Ügyfelünk! A lakosság egyre nagyobb hányadát érintő kérdés, hogy mi történik akkor, ha egy-egy vagy több számlát nem, vagy csak késedelmesen egyenlítenek ki.

  • IMG_6937.JPG Ön tudja hol van?
    2017.01.28 07:56

     2016 novemberében és decemberében Soron Megyei Jogú Város közgyűlése 3 utca nevével kapcsolatban is határozatot hozott, így a város utcajegyzéke a Perge-Malom köz, Jégmadár utca és Sopronszentmártoni utca elnevezésekkel bővült.

  • DSCF2524.JPG Játszóterek használatának rendje
    2017.01.27 14:41

    A 2016. december 22-én tartott ülésén a Közgyűlés módosította a . jogtar. hu/jr/gen/hjegy_doc. cgi?rendelettar=sopron&dbnum=197&docid=A0600014.

  • IMG_6978.JPG Rongálások, vandalizmus – Várkerület 96.
    2017.01.25 17:11

    A Várkerület 96. szám előtti illemhelyet a Sopron Holding Zrt. a Várkerület revitalizációjának átadása után vette át üzemeltetésbe, és a mellékhelyiségek 0-24 óra között használhatóak voltak a megfelelő 100 Ft-os, vagy 50 eurocentes érme bedobásával, melyet piktogramok is szemléltettek.

  • IMG_7333[1].JPG Felelős állattartás
    2017.01.20 21:22

    Munkánk során évente több mint száz kutyát fogunk be és szállítunk a Sopron Holding Zrt. Gyepmesteri telepére.

  • 15934124_1396426070390766_321915841_o.jpg Hóeltakarítás
    2017.01.08 10:54

    A Sopron Holding Zrt. Közterült-tisztítási Divíziója szombat este 10 óra óta 9 db hótolóval takarítja a város utcáit. Az eddig leesett 13 cm hó és a mínusz 8 ° C körüli hőmérséklet nehéz feladatok elé állítja társaságunkat.

  • DSCN7228.JPG Kutyafuttató létesült Tómalmon
    2017.01.06 13:23

    A felelős állattartáshoz hozzá tartozik, hogy gazdáik a kedvtelésből tartott kutyák elegendő mozgását is biztosítsák. A közterületen való sétáltatás bizonyos helyeken csak pórázzal engedélyezett, máshol pedig a kutyák elengedése azt a kockázatot is magában hordozza, hogy az állat esetleg elszalad, elveszik, megsérül.

  • Egyirányúsítanak két szakaszt
    2017.01.06 11:33

     Várhatóan jövő hét elejétől forgalmi rendváltozás lesz a Deák téren.  Lakossági kezdeményezésre a Deák tér 53-65.

  • 02.jpg Sikerrel zárult az energia audit
    2017.01.05 09:31

    A Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. 2010-ben vezette be az Integrált Irányítási Rendszert, melyet azóta is sikeresen működtet. 2016-ig három rendszer, az ISO 9001:2015 – Minőség Irányítási Rendszer, ISO 14001: 2015 – Környezet Irányítási Rendszer, valamint BS OSHAS 18001:2007, vagyis a Munkahelyi Egészségvédelmi és Biztonsági Rendszer alkalmazásával igyekeztünk a minőségi, környezetvédelmi és munkavédelmi elvárásoknak megfelelően dolgozni.

  • IMG_6763.JPG Karácsonyfa gyűjtés
    2017.01.04 09:56

    Az ünnepek elteltével a Sopron Holding Zrt. év eleji feladatai között kiemelkedő szerepet játszik a karácsonyfák begyűjtése. A zöldterület-gazdálkodási divíziója azon lakótelepekről szállítja el a fákat, melyeken zöldterületi munkákat végeznek.

  • TÁJÉKOZTATÁS
    2017.01.03 08:52

    KÖZLEMÉNYTisztelt Érdeklődők, kedves Fogyasztók! Tájékoztatjuk Önöket, hogy az egyes központi hivatalok és költségvetési szervi formában működő minisztériumi háttérintézmények felülvizsgálatával összefüggő jogutódlásáról, valamint egyes közfeladatok átvételéről szóló 378/2016.

Fontos információk

Központi telefon:
 99/514-590

Központi Fax:
☎ 99/514-543

Kapcsolat felvételi űrlap

Email:

Zöld szám

Vonalas telefonokról ingyenesen hívható (üzenetrögzítő):

☎ 06-80/514-600

Mobiltelefonokról hívható számunk (üzenetrögzítő):

☎ 06-99/514-600

TÁVHŐ HIBABEJELENTÉS

☎ 06-99/311-027     (0-24)

HÓÜGYELET

Zöld szám - üzenetrögzítő (0-24)

☎ 06-80/514-600

Email:

Facebook